Pályázati felhívás

A COMP-REND Kft és a PERIVA Kulturális Egyesület Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából „Lant és kard” címmel országos programsorozatot tervez az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és az SZTE Klebelsberg Könyvtár támogatásával.

A rendezvény védnökei: Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója és Dr. Kokas Károly, az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgató-helyettese

A pályázat nyerteseinek díjait az OSZK (középiskolás és felső tagozatos kategória) és a Comp-Rend Kft. (alsó tagozatos kategória) ajánlotta fel.

A programsorozat nyitó eseménye rajzpályázatunk diákok számára. Pályázni a lenti táblázatban korosztályonként megadott Petőfi-költeményekhez kapcsolódó illusztrációkkal lehet a következő műfajokban:

I. Szabadkézi alkotások                                II. Digitális technikával készült képek

A művek szkennelt vagy pdf-formátumban mentett változatát 2023. február 15-ig várjuk elektronikus úton a petofi@comp-rend.hu címre. (Az érdeklődők kérésére az eredeti jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk, így a félévzárás és a felvételik után még három hetük marad a pályázóknak az alkotásra.)

Egy pályázó legfeljebb kettő képet küldhet be, a képek mérete darabonként max. 3 MB lehet. A kísérőszövegben kérjük megadni a pályázó nevét, születési dátumát, osztályát, iskolájának nevét és címét, valamint az alkotás címét. (Alsó tagozatosok is pályázhatnak a felsősök számára ajánlott versekhez készült rajzokkal.) Az adatokat bizalmasan, a hatályos GDPR-előírásoknak megfelelően kezeljük.

A pályaművek első elbírálására március közepén kerül sor, a pályázókat mailben értesítjük az eredményről.

A döntőbe bejutóktól az eredeti műveket majd az értesítésnek megfelelően postai úton kérjük megküldeni a Comp-Rend Kft. címére. Kérjük a pályázókat, a postai küldemények esetében ügyeljenek a megfelelő csomagolásra, a képeket össze nem hajtható, kemény mappában adják fel.

Az eredeti képek alapján a zsűri (Dr. Kokas Károly elnök, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtárának igazgatóhelyettese; Feketéné Takács Rita művészettanár, Orgoványi Gábor grafikusművész, Szabó Andrea Cecília festőművész, Tóth Ágnes grafikus) dönt a helyezésekről, az eredményhirdetésre április 11-én kerül sor. A döntőbe jutott műveket kiállítjuk az SZTE Klebelsberg Könyvtárban, a Sárospataki Református Kollégium Nagykönyvtárában és a budapesti TIT Stúdióban. A győztesek és a Facebookon meghirdetendő közönségszavazás nyertesei könyvjutalomban részesülnek, továbbá a tervek szerint minden kategória 1-3. helyezettjének műve megjelenik a jubileumi év végén kiadásra kerülő kötetben. A pályaművek beküldésével a pályázók automatikusan hozzájárulnak a képek szabad felhasználásához, megjelentetésükhöz a rendezvénysorozat honlapján, illetve a COMP-REND Kft. által kiadni tervezett kötetben.

Felmerülő további kérdéseiket a perivaegyesulet@gmail.com vagy az tothagi@comp-rend.hu címen várjuk.